Ingredienser (4 personer)
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 gulerødder (ca. 250 g)
- 2 spsk friskrevet ingefær
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk karry, medium stærk
- 1 tsk chiliflager
- 2 tsk stødt koriander
- 200 g røde linser (2½ dl)
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 dl vand
- 2 spsk raps-eller olivenolie
- Salt, peber
Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg.
Skræl og riv gulerødderne.
Skræl og riv ingefæren.
Brænd karryen af i olien i en gryde, og tilsæt de øvrige krydderier. Lad dem stege med i ca. 1 minut.
Tilsæt løg og gulerødder og svits dem i krydderierne i et par min.
Skyl linserne grundigt i koldt vand. Tilsæt dem, vand og hakkede tomater til retten. Lad den simre under låg i ca. 45 min. Tilsæt evt. ekstra vand undervejs, hvis den bliver for tyk.
Smag retten til med salt, peber og evt. flere krydderier.
Serveres med creme fraiche, evt. frisk koriander, naanbrød eller groft brød
Næringsindhold pr. person
1595 kJ/380 kcal, 49 g kulhydrat, 11g kostfibre, 10 g fedt, 19 g protein
Se video
Videoen viser, hvordan du kan lave dahl med røde linser.
Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.