Ingredienser
- 1 lille rødkål
- 1 øko citron, saft og skal herfra
- 2 spsk olie
- 1 tsk honning
- 3 stængler bladselleri
- 1 granatæble
- 10 tørrede figner
- 2 æbler
- 1 dl valnødder
Dressing
- 1/2 dl balsamico
- 1/2 dl olie
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Tag de yderste blade af rødkålen og del den på midten. Snit rødkålen meget fint i strimler med en kniv eller på et mandolinjern.
- Bland olie, honning, citronsaft og revet citronskal i en skål og rør godt sammen.
- Hæld marinaden over rødkålen i en frysepose. Lad det trække i køleskabet nogle timer, gerne natten over.
- Snit bladselleri i små skiver.
- Del granatæbler over og befri kernerne. Se tip.
- Skær æblerne i tynde både.
- Klip fignerne i små stykker med en saks.
- Rør en dressing af balsamico, olie, salt og peber.
- Vend rødkålen med dressingen sammen med bladselleri, granatæblekerner, æble og figner.
- Anret på et flot fad eller i en passende skål.
- Pynt med valnødder (kan evt. hakkes groft) og eventuelt bladene fra bladsellerien.
Tip
Fyld en skål med koldt vand og befri granatæblekernerne nede i vandet. Så undgår du, at det sprøjter ud i køkkenet. Granatæblekernerne falder til bunden af skålen. Når alle kernerne er befriet, kan du hælde vandet fra, og du har nu kernerne tilbage i skålen.
Næringsindhold pr. stk.
100 g salat indeholder ca. 15 g kulhydrat