Gå til indhold
Diabetes - Region Midtjylland

Diabetes – Region Midtjylland

Søg

  • Behandling
    • Type 1-diabetes
    • Type 2-diabetes
    • For børn og unge med type 1-diabetes
  • Se dine muligheder
    • Graviditet og diabetes
    • Mad og diabetes
    • Mental trivsel
    • Motion og type 1-diabetes
    • Ny med type 1-diabetes
  • Find viden om diabetes
    • Hvad er diabetes
    • Behandling med insulin
    • Lær med om diabetes med Sten-O
    • Opskrifter: frokost, aftensmad og snacks
  • Om hjemmesiden
  • For fagfolk
  • Behandling
  • Dine muligheder
  • Find viden
  • Om hjemmesiden
  • For fagfolk
Dine muligheder Mad og diabetes Opskrifter Opskrifter til jul

Opskrifter til jul

Find juleopskrifter som pebernødder og salater.

Gå direkte til:

Kontakt

Relaterede sider

Nyttige links

Dine muligheder
  • Mad og diabetes
  • Opskrifter
  • Opskrifter til jul

Ingredienser

Porrepesto
  • 1 porre
  • 15 g saltede peanuts
  • 20 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron, saft og skal herfra
  • 0,5 dl olie
  • Salt
  • Peber
Salat
  • 1 æble
  • 1 citron, saft herfra
  • 350 g grønkål
  • 600 g rød spidskål
  • 80 g saltede peanuts

Sådan gør du

Start med at tilberede pestoen
  • Porre, peanuts, parmesan, citronskal og hvidløg blendes sammen til småstykker.
  • Tilsæt olie og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Blendes til cremet konsistens, juster evt. konsistensen med mere olie eller vand.
Lav herefter salaten
  • Æbler skæres i mundrette stykker og vendes med citronsaft.
  • Grønkål hakkes fint.
  • Snit rød spidskål i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern.
  • Peanuts hakkes groft.
  • Grønkål og rød spidskål vendes med porrepestoen.
  • Anret salaten i en flot skål eller fad og pynt med æble og peanuts.

Næringsindhold pr. stk.

100 g salat indeholder 5 g kulhydrat.

Ingredienser

  • 1 lille rødkål
  • 1 øko citron, saft og skal herfra
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk honning
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 granatæble
  • 10 tørrede figner
  • 2 æbler
  • 1 dl valnødder

Dressing

  • 1/2 dl balsamico
  • 1/2 dl olie
  • 1 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tag de yderste blade af rødkålen og del den på midten. Snit rødkålen meget fint i strimler med en kniv eller på et mandolinjern.
  • Bland olie, honning, citronsaft og revet citronskal i en skål og rør godt sammen.
  • Hæld marinaden over rødkålen i en frysepose. Lad det trække i køleskabet nogle timer, gerne natten over.
  • Snit bladselleri i små skiver.
  • Del granatæbler over og befri kernerne. Se tip.
  • Skær æblerne i tynde både.
  • Klip fignerne i små stykker med en saks.
  • Rør en dressing af balsamico, olie, salt og peber.
  • Vend rødkålen med dressingen sammen med bladselleri, granatæblekerner, æble og figner.
  • Anret på et flot fad eller i en passende skål.
  • Pynt med valnødder (kan evt. hakkes groft) og eventuelt bladene fra bladsellerien.

Tip

Fyld en skål med koldt vand og befri granatæblekernerne nede i vandet. Så undgår du, at det sprøjter ud i køkkenet. Granatæblekernerne falder til bunden af skålen. Når alle kernerne er befriet, kan du hælde vandet fra, og du har nu kernerne tilbage i skålen.

Næringsindhold pr. stk.

100 g salat indeholder ca. 15 g kulhydrat

Billede af pedernødder

Ingredienser (ca. 100 stk.)

  • 125 g stuetempereret smør
  • 125 g sukker
  • 0,5 dl fløde
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk stødt peber
  • 0,5 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk frisk ingefær, fintrevet
  • 1/2 øko citron, skallen herfra

Sådan gør du:

  • Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt herefter fløde.
  • Rør de tørre ingredienser, fintrevet ingefær og citronskal sammen. Tilsæt nu smør, sukker og fløde.
  • Saml dejen kort, indtil den er fast og nem at forme.
  • Tril dejen ud i lange pølser og skær dem ud i små kugler på ca. 1 x 1 cm.
  • Sæt pebernødderne på en bageplade med bagepapir med lidt afstand.
  • Bag ved 175 grader varmluft i 7-10 minutter.

Næringsindhold pr. stk:

1 pebernød indeholder ca. 3 g kulhydrat

Diabetes - Region Midtjylland

Kontakt din klinik

  • Aarhus
  • Gødstrup
  • Horsens
  • Randers
  • Silkeborg
  • Skive og Viborg

Genveje

  • Behandling
  • Nyheder om diabetes
  • Videncenter For Diabetes
  • For fagfolk

Om hjemmesiden

  • Om diabetes.rm.dk
  • Skriv til webredaktøren
  • Tilgængelighedserklæring
  • Cookies
  • Juridisk information
  • Dine data
  • Sikker mail
  • Redaktør-login